Fysioterapi
Helhedsorienteret træning med en ressourceorienteret tilgang.


Jeg tilbyder en helhedsorienteret tilgang. Jeg bruger derfor tid på at spørge ind til alle dine gener og din historie om hvordan du har haft det og har det i din krop. Jeg oplever hvert eneste menneske unikt, med hver deres historie.

Det er min erfaring at mennesker søger hjælp til et enkelt problem, men ved en grundigere undersøgelse viser det sig ofte at der er flere historier og sammenhænge. Jeg foretager en grundig undersøgelse af den enkelte klage, undersøger væv (muskler, led, sener), både ved at bruge hænderne til at mærke efter og at se dig bevæge dig. Jeg undersøger også hvordan den gene du kommer med har påvirket dig i øvrigt. Både ved at se på din kropsholdning, balance og vejrtrækning og spørge ind til nattesøvn, smerter, energi og daglige aktiviteter.

Jeg ligger meget vægt på nærvær i vores samarbejde, og både undersøgelse og behandling er tilrettelagt i et tempo der passer til dig. Hjemmeøvelser bliver tilrettelagt, så du kan udføre dem med nærvær. Det vil sige at du aldrig skal presse dig selv mere end at du kan udføre dem med en fornemmelse af overskud. Efter min erfaring er det ofte de små ting der skaber store forandringer.

Jeg tilbyder helhedsorienteret træning med en ressource orienteret tilgang. Mit udgangspunkt er at finde frem til det du godt kan, for at bruge det som udgangspunkt til at bygge på. Ofte vil du finde en bevægelsesmulighed du havde glemt du havde. Dine kropsoplevelser er i centrum. Arbejdsmetoden inddrager at du kommer til at føle dig som et helt menneske, med ressourcer.

Ved langvarige sygdomsforløb, med eller uden smerter bliver kropsopfattelsen ofte forandret og det er svært igen at finde ind til sine ressourcerne i kroppen. Hvis man har kronisk ondt er det svært at finde det rette spændings niveau for bevægelse. Således kan der opstå mange sekundære spændinger og alle bevægelser begynder at kræve flere kræfter, end nødvendigt. Derfor bliver nogle træningsforløb så anstrengende at det er svært at bevare nærvær og flow i træningen. Så kunne du overveje at træne med mig, hvor fokus først og fremmest er på ressourcer og genvinde balancen i kroppen og bevægelserne.

Det kan være dine træningsmål primært orienterer sig efter aktiviteter hjemme hos dig, eller mod et bestemt erhverv. Hvis målet er igen at kunne komme ud i drivhuset, ind i bilen, eller op i badekarret, så er det der det skal trænes. Hvis målet er igen at kunne kravle på stiger eller komme ned i en båd, så er det udgangspunktet. Det er vigtigt for mig at træningen er meningsfuld for dig. En del af træning kan også være tilpasning af omgivelserne. Jeg hjælper dig med fokus på det du har brug for i dit liv.


Træningen kan evt. foregå i dit hjem, hvis det er der du har flest ressourcer og det giver meing. Træningen har ikke en forudbestemt tid eller varighed. Nogen opnår hurtigt gode resultater og kan nøjes med få gange med et par uger imellem. Andre er så forpinte at det tager lang tid at finde tilliden til den frie bevægelse igen.

 

Andre har fået hjælp til:

  • Genoptræning i eget hjem efter hjerneblødning/blodprop.
  • Genoptræning målrettet særlige funktioner der var ønskede i hjemmet.
  • Lindrende behandling og genoptræning af uhelbredeligt syge.
  • Kroniske smerter, herunder fibromyalgi, både i forhold til hjemmets indretning, dagligdag og bedre økonomisering af ressourcerne.
  • COLD og anden lungelidelse, med behov for at træning, lindring og vedligeholdelse foregår i hjemmet.
  • Genoptræning efter kompliceret benbrud, smerteforværret af PTSD og hypersensivitet
  • Bedre balance og bedre funktioner i hverdagen efter amputationer.
  • Nedsat balance og faldtendens.
  • Alderdommens svækkelser.
  • Flere konkurrerende lidelser.

Kopem Genoptraening